Summer School voor bedrijfsfiscalisten november 2021

maandag 15 november 2021
& dinsdag 16 november 2021
Activiteit: 
PE-Summer School
Inleider(s): 
Zie programma
Tijdsduur: 
dag 1: 09.30 uur - 18.30 uur dag 2: 09.00 uur - 16.40 uur
Locatie: 
Hotel Papendal te Arnhem
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
12

Op 15 en 16 november a.s. organiseert de SOB weer een Summer School voor bedrijfsfiscalisten in Hotel Papendal. Het programma van vorig jaar kon in verband met Corona slechts één keer worden aangeboden. Daarom is er voor gekozen in 2021 hetzelfde programma uit 2020 (in geactualiseerde vorm) nogmaals aan te bieden. Wij willen de bedrijfsfiscalisten die er vorig jaar of afgelopen september niet bij konden zijn de kans geven in november deel te nemen. Zij krijgen voorrang boven de deelnemers die deze versie van de Summer School al eerder hebben gevolgd.

In het programma komen de volgende onderwerpen aan de orde:

 • Ontwikkelingen in het fiscale landschap; nationaal en internationaal
  Inleider: mr. E.A. (Edwin) Visser (PwC)
 • Introductie Pillar I
  Inleiders: dhr. P. (Patrick) Steinfort MSc , dhr. S. Kuijper (beiden EY), mr. drs. B. (Barend) Broen (Mambu / docent Transfer Pricing Erasmus Universiteit) en drs. S.P. (Sebastiaan) de Buck (Unilever)
 • Introductie Pillar II
  Inleiders: mr. S.R. (Suniel) Pancham (Tax at Work) en prof. dr. M.F. (Maarten) de Wilde (Hoogleraar / Opleidings-directeur Bachelor Fiscaal recht Erasmus Universiteit / PwC)
 • Capita Selecta BTW
  Inleider:prof. dr. G.J. (Gert-Jan) Van Norden (Meijburg & Co)
 • Fiscale aspecten van managementparticipaties (VPB/LB/lucratief belang)
  Inleiders: mr. B. (Bob) van Kasteren (Freshfields Bruckhaus DeringerLLP) en mr. P. (Paul) de Winter (Deloitte)
 • (Internationale) informatie uitwisseling
  Inleider: mr. R.A. (Reinout) de Boer (Stibbe)
 • ATAD na implementatie
  Inleider: mw. S.P. (Soleil) Remie LLM en mr. R.A. Bolwerk (beiden PwC)
 • Actuele ontwikkelingen HT/ ATR praktijk
  Inleider: mr. J.H.A.M. (Hans) Rijsbergen (Strategisch adviseur Belastingdienst / Grote Ondernemingen)

* Het onderwerp ‘Ontwikkelingen in het fiscale landschap; nationaal en internationaal’, wordt plenair gehouden (50-60 personen), de andere sessies in twee groepen van 25-30 personen.
** Op dag 2 worden in de ochtend een blok met keuzeonderwerpen aangeboden. Na aanmelding, ontvangen de deelnemers een keuzeformulier per mail. Nadat alle deelnemers hun keuze bekend hebben gemaakt zal de groepsindeling worden bepaald. Mocht het minimum aantal deelnemers voor een keuzeonderwerp niet toereikend zijn, dan behoudt de SOB zich het recht voor deze te annuleren. De deelnemers zullen dan benaderd worden met de vraag om een alternatieve keuze te maken.

Het volledige programma kan onder aan deze pagina worden gedownload.

Belangrijk: Coronatoegangsbewijs
Hotel Papendal volgt de instructies van de overheid op. Zij vragen bij toegang van de locatie aan elke gast om hun coronatoegangsbewijs (QR-code in de CoronaCheck-app of geprint op papier) en een geldig legitimatiebewijs te laten zien. U krijgt dit coronatoegangsbewijs als u volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud hebt. Een negatieve zelftest is geen geldig bewijs. Via www.testenvoortoegang.org kunt u een gratis test aanvragen. Binnen enkele uren is de uitslag bekend. De ophaalcode van de negatieve testuitslag is in te vullen in de CoronaCheck-app. Kunt u geen coronatoegangsbewijs overhandigen, lees dan hier wat dit voor u betekent.

Ook op dag 2 wordt bij Hotel Papendal een coronatoegangsbewijs gevraagd. Dit houdt in dat deelnemers die voor toegang een testbewijs nodig hebben ook bij aanvang van dag 2 een nieuw geldig testbewijs moeten tonen, aangezien een testbewijs maximaal 24 uur geldig is. Deze mensen moeten dus tussentijds testen.

We benadrukken dat de overheid nog steeds dringend adviseert om de basisregels zoveel mogelijk toe te passen. Dus probeer afstand te houden en blijf thuis bij coronagerelateerde klachten. Bij annulering hanteren we het reguliere annuleringsbeleid.

Aanmelden kan vanaf dinsdag 12 oktober om 10.00 uur via uw Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina; daarvoor moet u uw account hebben geactiveerd en ingelogd zijn.

Deelnemers kunnen kiezen voor één van de volgende arrangementen (na plaatsing ontvangen deelnemers een keuzeformulier):

 1. Summer School (excl. voorovernachting, excl. overnachting, excl. diner, excl. BTW) €495,-
 2. Summer School (excl. voorovernachting, excl. overnachting, incl. diner, excl. BTW) €540,-
 3. Summer School (excl. voorovernachting, incl. overnachting, incl. diner, excl. BTW)  €605,-
 4. Summer School (incl. voorovernachting, incl. overnachting, incl. diner,excl. BTW) €695,- 

Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend schriftelijk (of bij voorkeur per e-mail) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50 administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats via de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen alleen bedrijfsfiscalisten van de NOB deelnemen.

Er kunnen maximaal 60 bedrijfsfiscalisten aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 30.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.