Symposium Fiscale Rechtshulp & Rechtsbescherming - verleden, heden en toekomst

donderdag 24 maart 2022
Activiteit: 
Symposium
Tijdsduur: 
14.00 - 17.30 uur (ontvangst vanaf 13.30 uur)
Locatie: 
Inntel Hotels Utrecht Centre (Smakkelaarshoek 24)
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
2

Goede rechtshulp en -bijstand is van cruciaal belang voor rechtsbescherming. Het kabinet trekt daarom de komende jaren extra geld uit, zodat sneller en meer laagdrempelige hulp kan worden geboden en de toegang tot het recht voor iedere burger wordt verbeterd. Ook wij willen een bijdrage leveren aan rechtshulp en richten ons dan met name op de fiscale rechtshulp voor kwetsbare burgers die geen professionele rechtshulp kunnen bekostigen.

In het fiscale recht is het belang van rechtshulp aan kwetsbare mensen onderbelicht, terwijl uit het onderzoeksrapport ‘Burgers beter beschermd’ van de adviescommissie praktische rechtsbescherming in belastingzaken blijkt dat de praktische rechtsbescherming in belastingzaken op verschillende onderdelen tekortschiet. Over dit rapport is ook een podcast verschenen. Deze is hier te beluisteren.

Tijdens het symposium willen we, met Diana van Hout als moderator, met vertegenwoordigers van verschillende hulpverleningsinstanties, wetenschap, NOB-leden, overheid en politiek van gedachten wisselen over verleden, heden maar vooral de toekomst van fiscale rechtshulp. Daarbij gaan we de mogelijkheden onderzoeken hoe we de rechtshulp kunnen verbeteren en wat de deelnemers daarin kunnen betekenen. Meer weten over het symposium? Lees dan hier het eerder gepubliceerde interview met Diana van Hout.

Programma
Bekijk hier het volledige programma.

Aanmelden
Niet-NOB-leden kunnen zich hier inschrijven.
NOB-leden kunnen zich voor deze bijeenkomst aanmelden via hun Persoonlijke Pagina of via onderstaande link:

Kosten 
Er zijn geen kosten aan deze bijeenkomst verbonden.