Tax Accounting

maandag 11 oktober 2021
& dinsdag 12 oktober 2021
Activiteit: 
PE-cursus (twee dagen)
Inleider(s): 
mr. T. van den Berg en de heer E. Rijkers RA
Tijdsduur: 
dag 1: van 09.25 uur tot 17.45 uur, dag 2: van 9.00 uur - 16.45 uur
Locatie: 
Hotel Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
12

Op maandag 11 en dinsdag 12 oktober 2021 organiseert de SOB de PE-cursus 'Tax Accounting'. In twee dagen worden de cursisten vertrouwd gemaakt met een 10-stappenplan om belastingposities correct in de winst- en verliesrekening en in de commerciële balans weer te geven. Ook is er aandacht voor BEPS en Country by Country reporting.

Docenten zijn mr. T. van den Berg (PwC) en de heer E. Rijkers (EY). Enige kennis van de Engelse taal is een vereiste.

De cursus dient ervoor om de ontwikkelingen rond tax reporting te kaderen er ervoor te zorgen dat de deelnemer een methode aangeleerd krijgt om in 10-stappen tot de juiste belastinglast alsmede toelichting in het jaarverslag te komen. Daarnaast zal dieper in worden gegaan op de belangrijkste discussies die tax accounting professionals voeren, zoals onzekere belastingposities, het waarderen van verliezen en natuurlijk de hedendaagse ontwikkelingen rond country by country reporting en de BEPS initiatieven.

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

De kosten voor deelname bedragen € 895,- (excl. BTW, inclusief lunches, diner en overnachting). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail (peprogramma@nob.net) mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval is wel € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen. 

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw Persoonlijke Pagina  of via de link onder aan deze pagina.

Inschrijven: