GEANNULEERD (Toekomstige) Milieuheffingen in Klimaatakkoord en energietransitie

dinsdag 21 april 2020
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
mr. B.S. Kats
Tijdsduur: 
van 15.30 uur tot 19.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
3

BELANGRIJK: Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus wordt deze bijeenkomst (oorspronkelijke datum: 21 april) geannuleerd. Zodra de omstandigheden het toelaten, wordt bekeken of het nog zinvol is om de bijeenkomst naar het najaar te verschuiven. Als deze bijeenkomst alsnog plaatsvindt in het najaar, dient iedereen zich opnieuw voor deze bijeenkomst in te schrijven. Leden die al voor deze bijeenkomst waren geplaatst, zijn verzekerd van deelname bij inschrijving.

Op 21 april 2020 kunt u deelnemen aan de PE-cursus (Toekomstige) Milieuheffingen in Klimaatakkoord en energietransitie. Deze cursus is bedoeld voor fiscalisten die cliënten adviseren die bezig zijn met het verduurzamen van hun vastgoed, productieproces en/of energievoorziening.

Het programma kent de volgende onderdelen (wijzigingen voorbehouden):

  • Energiebelasting
  • Wet minimum CO2-prijs elektriciteitsopwekking
  • CO2-heffing industrie
  • Wet vliegbelasting
  • Afvalstoffenbelasting
  • Belasting op leidingwater
  • Lokale Milieuheffingen
  • MIA, EIA en VAMIL
  • Energietransitie-casus

Docent is mr. B.S. Kats (EY).

Voor de goede orde informeren wij u dat in het Programma Permanente Educatie ook de PE-cursus Belastingen op Vastgoed & Milieu wordt aangeboden. Deze cursus is bedoeld voor fiscalisten die cliënten adviseren die veel of bijzonder vastgoed in Nederland hebben en/of daarin veel aardgas, elektriciteit, water of afval verbruiken. Deze cursus heeft enige overlap met de PE-cursus (Toekomstige) Milieuheffingen in Klimaatakkoord en energietransitie met betrekking tot het Milieudeel.

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onder aan deze pagina.