U bent hier

Vacature sectie Pensioenen

01 juni 2022

Voor de sectie Pensioenen zijn wij op zoek naar leden die zich, vanuit een praktisch en/of academisch perspectief, bezighouden met Pensioenen. Wij zoeken met name fiscalisten die zich intern en/of extern geprofileerd hebben als deskundige op dit gebied. Dat kan bijvoorbeeld blijken uit publicaties, procedures en/of een interne knowhow-functie. De benoeming geldt voor vier jaar met de mogelijkheid tot eenmalige verlenging met vier jaar.

Taken van de sectie
De sectie Pensioenen is door de ingewikkelde wet- en regelgeving een complex en specialistisch vakgebied. De sectie Pensioenen houdt zich bezig met zowel het pensioen in eigen beheer, het DGA pensioen en collectieve pensioenen. Voor wat betreft het pensioen in eigen beheer staan de gevolgen voor de uitfasering momenteel hoog op de agenda.

De sectie Pensioenen verenigt de NOB-leden die actief zijn op dit specialistische gebied. De sectie monitort voor de NOB de belangrijkste ontwikkelingen in het vakgebied. Ook organiseert ze (onder de vlag van de SOB) twee vaktechnische bijeenkomsten per jaar als onderdeel van het Programma Permanente Educatie voor gewone leden. De sectie heeft verder een adviserende rol naar de Commissie Wetsvoorstellen en de Commissie Knelpunten. De sectieleden trekken samen op om de belangen van hun specialismes binnen de beroepsgroep te behartigen.

Reageren
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag een bijdrage leveren aan de NOB en de sectie Pensioenen, stuur dan vóór 1 augustus 2022 uw reactie met motivatie, aantal jaren ervaring in dit specialisme en andere en/of eerdere relevante nevenfuncties naar Denise Hoogendoorn.

Meer informatie
Meer informatie over de sectie Pensioenen en de samenstelling leest u hier. Wilt u meer informatie over deze functie, dan kunt u contact opnemen met Manon Ultee, fiscaal beleidscoördinator. Zij is bereikbaar via m.ultee@nob.net of telefonisch op 020 – 514 18 80.