Webinar Excessief lenen

donderdag 17 juni 2021
Activiteit: 
PE-webinar
Inleider(s): 
prof. dr. S.A. Stevens
Tijdsduur: 
van 16.30 - 18.10 uur
Locatie: 
Online
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
1,5

Dit jaar kon de 'Studiedag de DGA en zijn bv', die jaarlijks in januari plaatsvindt, vanwege corona niet doorgaan ondanks het mooie programma dat was voorbereid. Gelukkig kunnen we, dankzij de bereidwilligheid van onze inleiders, wel alle workshops online aanbieden.

Webinars
Vanaf eind april bieden we zeven webinars van 1,5 uur aan. De webinars zijn bestemd voor gewone leden van de NOB die DGA’s adviseren – werkzaam  bij kleine, middelgrote en grote kantoren. De volgende onderwerpen komen aan bod:

 1. Goed koopmansgebruik (11 mei)
 2. Veranderingen op de arbeidsmarkt (18 mei)
 3. Estate planning (27 mei)
 4. Excessief lenen (17 juni)                       
 5. UBO (21 juni)
 6. Onzakelijke leningen/afwaarderingen (28 juni)
 7. Bestuurdersaansprakelijkheid (6 juli)

U kan aan één of meerdere webinars deelnemen. Inschrijven kan via uw persoonlijke pagina.

Studiedag de DGA en de bv 2022
Noteer 19 januari 2022 alvast in uw agenda, dan hopen we iedereen weer ‘live’  te ontmoeten bij de 10e Studiedag ‘de DGA en zijn BV’.

Op 17 juni kunt u deelnemen aan het webinar Excessief lenen.

Docent is prof. dr. S.A. Stevens (HVK Stevens Belastingadvies).

Inhoud
Per 1 januari 2023 zal naar verwachting het wetsvoorstel excessief lenen in werking treden. Veel dga's vragen zich nu al af hoe op dit wetsvoorstel moet worden geanticipeerd. Tijdens het webinar wordt onder andere aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Leningen aan verbonden personen
 • Financiering van gezamenlijke beleggingen
 • Keuze tussen aflossen van de schulden en belasting betalen
 • Het voorkomen van dubbele heffing
 • Gevolgen bij huwelijk, echtscheiding en overlijden
 • Internationale aspecten en doorwerking naar de vennootschapsbelasting

De kosten voor deelname bedragen €97.50 (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.