WORDT VERPLAATST - JOB-lezing: ‘Impact van recente Europeesrechtelijke jurisprudentie op de praktijk’ op 18 maart

woensdag 18 maart 2020
Activiteit: 
Lezing
Inleider(s): 
dr. G.F. (Frederik) Boulogne
Tijdsduur: 
19.15 uur (ontvangst met broodjes van 18.30 uur), na afloop borrel.
Locatie: 
BDO, K.P. van der Mandelelaan 40 te Rotterdam
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
1

BELANGRIJK:
Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus is besloten ­alle bijeenkomsten van de NOB, SOB, JOB en MOB die tot en met 13 april gepland staan te verplaatsen.

----

Op woensdag 18 maart 2020 organiseert de Commissie Vaktechniek in Rotterdam de lezing ‘Impact van recente Europeesrechtelijke jurisprudentie op de praktijk’.

De lezing zal worden verzorgd door dr. G.F. (Frederik) Boulogne. Frederik Boulogne is werkzaam bij BDO en is daarnaast verbonden aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam. Frederik Boulogne is gepromoveerd op de EU-Fusierichtlijn en heeft vele boeken en wetenschappelijke publicaties op zijn naam staan.

Tijdens deze lezing zal worden ingegaan op verschillende arresten die onlangs door het Hof van Justitie en Nederlandse rechters zijn gewezen op het gebied van de directe belastingen. Aandacht zal onder andere worden besteed aan de recente rechtspraak omtrent het buitenlands aanmerkelijk belang, de liquidatieverliesregeling en compartimenteringsreserve. Daarnaast zal aan de hand van casusvoorbeelden ingegaan worden op de gevolgen van deze arresten op de adviespraktijk.

Aanmelden kan via je Persoonlijke Pagina of via de aanmeldlink onderaan deze pagina.

Na de lezing is er gelegenheid om te borrelen.

Kosten: In principe zijn er geen kosten verbonden aan het bijwonen van de lezing. Maar wie zich opgeeft en niet komt opdagen wordt
€ 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

BDO is uitstekend bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als met de auto. Parkeren kan op het eigen terrein van BDO. Indien je hiervan gebruik wilt maken dan dien je dit vooraf aan de lezing per mail aan Nalan Baykal (n.baykal@nob.net) door te geven.