WORDT VERPLAATST - Personenvennootschappen (nieuwe datum volgt)

maandag 25 mei 2020
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
mw. mr. dr. M.L.M. van Kempen
Tijdsduur: 
van 10.00 uur tot 16.30 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
5

BELANGRIJK: Naar aanleiding van de meest recente ontwikkelingen rondom de uitbraak van het coronavirus wordt deze bijeenkomst (oorspronkelijke datum: 25 mei april) verplaatst. De nieuwe datum is nog niet bekend. Zodra de nieuwe datum bekend is, ontvangen de deelnemers die geplaatst zijn een save the date, zodat zij de datum kunnen reserveren. Als bekend is dat de bijeenkomst definitief doorgaat, ontvangen de deelnemers die zijn geplaatst bericht. Zij hebben dan nog 1 week de tijd om kosteloos te annuleren.

Op maandag 25 mei 2020 vindt de PE-cursus ‘Personenvennootschappen’ plaats. Het gaat om de fiscale aspecten van maatschap, VOF en CV. Zowel de inkomsten- en vennootschapbelasting, de schenk- en erfbelasting als de overdrachtsbelasting komen aan de orde – waarbij de nadruk ligt op het thema bedrijfsopvolging. Ook  is er ruim aandacht voor de privaatrechtelijke regels waarop u in de fiscale praktijk bedacht moet zijn. In deze cursus komen geen internationale aspecten van de personenvennootschap aan bod. Enige basiskennis op gebied van IB-winst en personenvennootschappen is vereist.

Deze cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. De cursus maakt ook deel uit van het programma van de Beroepsopleiding Belastingadviseurs en wordt  – in aangepaste vorm – als eendaagse cursus aangeboden in het Programma Permanente Educatie.

Docent is mw. mr. dr. M.L.M. van Kempen (o.a. Universiteit van Tilburg, rechter-plaatsvervanger Rechtbank Zeeland-West-Brabant en hoofdredacteur Cursus Belastingrecht).

De kosten voor deelname bedragen € 325,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag voor de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.