Arresten analyseren

woensdag 03 november 2021
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
prof. dr. A.O. Lubbers
Tijdsduur: 
van 15:30 uur - 19:15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
vaktechnisch
PE-uren: 
3

Op 3 november 2021 kunt u deelnemen aan de  PE-cursus 'Arresten analyseren', bestemd voor gewone leden van de NOB. De cursus maakt onderdeel uit van het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden. 

Het kunnen lezen en analyseren van belastingarresten behoort tot de basisvaardigheden van elke fiscalist. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Methoden voor het snel kunnen doorgronden van belastingarresten van de Hoge Raad (Waar geeft de Hoge Raad rechtsregels en hoe zijn die te herkennen? Daarbij wordt tevens ingegaan op de betekenis van de diverse toverformules en afdoeningen die de Hoge Raad hanteert) 
  • De werkwijze van de Hoge Raad bij het ontwikkelen van rechtsregels

De docent is prof. dr. A.O. Lubbers (hoogleraar belastingrecht aan de Universiteit Leiden en Partner bij Lubbers, Boer & Douma).

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw, incl. lichte maaltijd). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. 

Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 20 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum bedraagt 18. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via  uw persoonlijke pagina of via de link onderaan de pagina. 

Inschrijven: