Erfrecht Basis

maandag 01 november 2021
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
prof. mr. F.W.J.M. Schols en mr. J.C.L. Zuiderwijk
Tijdsduur: 
van 09.45 uur tot 17.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
6

Op 1 november 2021 kunt u deelnemen aan de PE-cursus Erfrecht Basis. Het erfrecht leeft in de samenleving en ook u kan de vraag krijgen om uw licht te laten schijnen op de civielrechtelijke kant van de erfrechtelijke kwesties. Deze cursus richt zich op gewone leden die nog geen kennis hebben genomen van de basisbeginselen van het erfrecht en nog niet ingewijd zijn in boek 4 BW.

In deze cursus brengt prof. mr. F.W.J.M. Schols u in de ochtend de basisbeginselen van de civiele aspecten van het erfrecht bij. U wordt wegwijs gemaakt in Boek 4 BW, zodat u erfrechtelijke vraagstukken kunt verhelderen en beantwoorden. In de middag besteedt mr. J.C.L. Zuiderwijk aandacht aan het fiscale erfrecht.

Het  programma kan onderaan deze pagina worden gedownload.

Op 13 januari 2022 vindt de verdiepingscursus Erfrecht plaats. Deze cursus is voor de NOB-leden die de cursus Erfrecht Basis hebben gevolgd of in de beroepsopleiding de cursus Capita Selecta Erfrecht hebben gevolgd of in de praktijk kennis genomen hebben van de basisbeginselen van het erfrecht. Voor meer informatie over deze verdiepingscursus, zie Erfrecht Verdieping.

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend mogelijk per e-mail. Tot 8 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst wordt 50% van de prijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste dag van de bijeenkomst 100%.  Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval is wel € 50 administratie- kosten verschuldigd.

Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Er kunnen maximaal 20 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 18. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.

Inschrijven: