Formele EU-rechtsbeginselen en hun impact op het belastingrecht

donderdag 01 december 2022
Activiteit: 
PE-Seminar
Inleider(s): 
Arjo van Eijsden, Anneke Keulemans, Angelique Perdaems, Daniël Smit en Walter de Wit
Tijdsduur: 
15:00 uur - 19:15 uur
Locatie: 
Ernst Sillem Hoeve te Den Dolder
Soort PE: 
Vaktechnisch
PE-uren: 
3

Wet- en regelgeving komt steeds vaker vanuit Europa. Op initiatief van de sectie Formeel Belastingrecht organiseert de SOB daarom op 1 december a.s. een PE-seminar ‘Formele EU-rechtsbeginselen en hun impact op het belastingrecht’. De Europese dimensie van het formele recht staat centraal tijdens het eerste deel van deze bijeenkomst. In het tweede deel gaan de inleiders met name in op de gevolgen voor de Nederlandse belastingpraktijk.

Praktijkvragen
Deelnemers worden in de gelegenheid gesteld vooraf (geanonimiseerde) praktijkvragen in te brengen. Deze worden doorgestuurd aan de inleiders. Als er geschikte praktijkvragen worden aangedragen, zullen deze of onderdelen daarvan tijdens de dag worden behandeld. Er kan vooraf geen garantie worden geboden dat de door u ingebrachte praktijkvragen aan bod komen. Eventuele praktijkvragen ontvangen wij graag uiterlijk 23 november per mail (pepogramma@nob.net).

De kosten voor deelname bedragen € 195,- (excl. btw). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag van de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Indien uw plaats kan worden ingevuld met een plaatsvervanger van de reservelijst brengen wij u uitsluitend € 50,- administratiekosten in rekening. Mocht invulling van de plaats via de reservelijst niet mogelijk zijn dan kan het NOB-lid dat annuleert zelf iemand aandragen voor plaatsvervanging. Deze vervanger moet kwalificeren voor de betreffende bijeenkomst. Ook in dat geval is € 50,- administratiekosten verschuldigd.

Er kunnen maximaal 50 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Inschrijvingen geschieden op basis binnenkomst aanmelding. Het minimum aantal bedraagt 30. Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

U kunt zich voor deze bijeenkomst aanmelden via uw persoonlijke pagina, of via de link onderaan deze pagina.