PE-cursus AI en ChatGPT binnen het Belastingrecht

Doelgroep

De cursus is ontworpen voor belastingadviseurs die geïnteresseerd zijn in de toepassing van AI in hun vakgebied. Het biedt een diepgaand inzicht in hoe kunstmatige intelligentie, waaronder geavanceerde tools zoals ChatGPT, de belastingpraktijk kan transformeren en verbeteren. Geen technische voorkennis is vereist, maar een basale interesse in technologie en AI wordt aangeraden om de cursus volledig te benutten.

Inleiders

Albert Bomer (Hoogleraar Tax & Technology VU Amsterdam/Tilburg University) en Roderick Lucas (Docent Tax & Technology en Founder & CEO Moonlit.ai)

Cursusinhoud

Deze cursus is speciaal ontworpen om NOB leden kennis te laten maken met de fiscale (on)mogelijkheden van kunstmatige intelligentie en ChatGPT. De sessie wisselt af tussen juridische kaders en begrijpelijke, tastbare technische elementen De cursus is uniek in haar focus op de meest recente AI technologieën, zoals ChatGPT, en hoe deze innovaties kunnen worden toegepast om de fiscale praktijk te transformeren. Deelnemers zullen kennis en praktische vaardigheden verwerven over hoe AI en data technologieën het belastinglandschap vormgeven en wat de beperkingen zijn.

Wat ga je leren?

1. Begrip van AI basics : Verwerven van fundamentele kennis over hoe kunstmatige intelligentie werkt in de context van belastingrecht.
2. Toepassing van AI in belastingdata : Leren hoe AI kan worden ingezet voor het analyseren en interpreteren van belastinggegevens en wet en regelgeving.
3. Inzicht in AI beperkingen: Begrijpen van de grenzen en uitdagingen van AI in fiscale toepassingen, inclusief bias en ethische kwesties.
4. Gebruik van AI tools voor klantadvies : Ontdekken hoe specifieke AI-tools, waaronder ChatGPT, vandaag al kunnen worden toegepast voor belastingadvies.
5. Toekomst van AI in belastingen : Vooruitkijken naar toekomstige ontwikkelingen en innovaties in de toepassing van AI binnen het belastingrecht.

Voorbereiding

Uit de evaluaties van eerder georganiseerde bijeenkomsten blijkt dat de deelnemers aan PE-bijeenkomsten behoefte hebben aan diepgang. Om ervoor te zorgen dat de inleiders snel de diepte in kunnen gaan, worden de docenten in de gelegenheid gesteld literatuur ter voorbereiding aan te bevelen. Als de docenten van deze mogelijkheid gebruik maken, ontvang je de lijst met aanbevolen literatuur en jurisprudentie per mail voor de bijeenkomst. Voor de goede orde: deelnemers zijn niet verplicht deze literatuur te bestuderen.

Praktische gegevens

Werktijden: 09.45 – 17.00 uur
Kosten:€ 450,- (excl. BTW en incl. lunch)
Deelnemers:maximaal 24 personen
Aantal PE-uren6 (niet-vaktechnisch)