Overdrachtsbelasting

donderdag 27 augustus 2020
Activiteit: 
PE-cursus
Inleider(s): 
dr. A. Rozendal
Tijdsduur: 
van 09.45 tot 17.15 uur
Locatie: 
Van der Valk Hotel Utrecht
Soort PE: 
6
PE-uren: 
Vaktechnisch

Op donderdag 27 augustus 2020 vindt de cursus ‘Overdrachtsbelasting’ plaats. Deze bijeenkomst is bedoeld voor belastingadviseurs die een duidelijk en actueel beeld willen krijgen van de ovb-aspecten van vastgoedtransacties. Aandacht wordt onder meer besteed aan het belastbare feit, de regels voor vastgoedlichamen, grondslagverminderingen en enkele belangrijke vrijstellingen.    

De cursus maakt ook deel uit van het programma van de Beroepsopleiding Belastingadviseurs en wordt ook als eendaagse cursus aangeboden in het Programma Permanente Educatie. De cursus is een vast onderdeel in het Programma Permanente Educatie en wordt periodiek aangeboden.

Graag attenderen wij u er op dat in het Programma Permanente Educatie ook in de cursus Fiscaal reorganiseren voor het MKB  aandacht aan het onderwerp Overdrachtsbelasting wordt besteed. 

Docent is dr. A. Rozendal (zelfstandig fiscalist /  Universiteit van Amsterdam).

De kosten voor deelname bedragen € 390,- (excl. BTW). Inschrijvingen geschieden in volgorde van binnenkomst van aanmelding. Annulering is uitsluitend per e-mail mogelijk. Tot 8 weken voor de eerste cursusdag voor de bijeenkomst kan dat kosteloos. Bij annulering tussen 8 en 4 weken voor de eerste cursusdag wordt 50% van de cursusprijs in rekening gebracht; bij annulering binnen 4 weken voor de eerste cursusdag 100%. Plaatsvervanging is mogelijk zonder annuleringskosten, mits het om een vervanger gaat die kwalificeert voor de betreffende cursus. In dat geval wordt € 50,- administratiekosten in rekening gebracht.

Er kunnen maximaal 24 NOB-leden aan deze bijeenkomst deelnemen. Het minimum aantal bedraagt 20.  Mocht het minimum aantal deelnemers niet worden behaald dan behoudt de SOB zich het recht voor de bijeenkomst te annuleren. Aan deze bijeenkomst kunnen geen aspirant-leden deelnemen.

Voor de goede orde informeren wij u dat de SOB aan de docenten/inleiders de keuze laat of zij hand-outs of digitale presentaties, vooraf, tijdens of na de bijeenkomst ter beschikking willen stellen. Dit kan per bijeenkomst verschillen. Daarom ontvangt u niet van alle presentaties standaard hand-outs of bestanden. De presentaties van PE-bijeenkomsten die in PDF beschikbaar worden gesteld na afloop van de bijeenkomst kunt u vinden in het Archief PE-bijeenkomsten op de NOB-website.

U kunt zich voor deze cursus aanmelden via uw Persoonlijke Pagina, of via de link onderaan deze pagina.